Nastanak EFT-a

Što je EFT?

EFT (Emotional Freedom Technique) ili tehnika emocionalne slobode je vrlo moćan, a jednostavan alat za čišćenje emotivnih problema na dubokom nivou koji će dovesti do čišćenja i na fizičkom nivou.

EFT tehnika emocionalne slobode

Kreator EFT tehnike – Gary Craig

EFT je nastao u SAD-u od strane Gary Craiga 1990-tih godina. Gary je vrlo rano u svom životu počeo istraživati metode za osobni razvoj i svoje profesionalne aktivnosti usmjerio u tom smjeru.
Tražeći bolje metode i tehnike za osobni razvoj, pohađao je i trening Dr. Roger Callahana pod nazivom Terapija poljem misli (Thought Fieald Therapy ili TFT). Ova tehnika bila je vrlo komplicirana za učenje i vrlo skupa. Ona je bila preteča EFT-a i mnogih drugih metoda u području koje danas zovemo energetska psihologija.

Korijeni EFT-a u TFT-u

Callahan je u sklopu TFT-a razvio set algoritama za tapkanje po specifičnim akupresurnim točkama, i za svako različito oboljenje i tegobe imao je specifičan algoritam i redoslijed tapkanja. Callahan je podučavao ove algoritme zajedno sa dijagnostičkim tehnikama i nekim drugim stvarima koje je osmislio ili preuzeo od drugih.

Craig je naučio TFT od njega i počeo primjenjivati na svojim klijentima. Tijekom slijedećih 5 godina pokušavao je pojednostaviti metodu i zaključio da redoslijed tapkanja točaka ima iznimno malu važnost u samom procesu. Za razliku od Callahana koji je trošio mnogo vremena na dijagnozu i određivanje akupresurnih točaka koje treba tapkati, Craig je koristio sve postojeće točke s obzirom da je uvidio da se preko svih točaka uvijek dobije poželjan učinak.

Širenje tehnike diljem svijeta

Craig je prezentirao efikasnost EFT-a putem različitih medija i seminara te se pročulo o njegovoj inovativnoj tehnici izlječenja po svijetu. Zadnjih nekoliko godina rađena su i različita istraživanja koja su pokazala njezino pozitivno djelovanje na tjelesne i psihičke probleme. Proceduru izvođenja i točke koje treba tapkati lako je naći na internetu. Tehnika se može svladati u roku nekoliko minuta, a već nakon prvih primjena dolazi do očiglednih poboljšanja.

Uvod u EFT – video

Provjerite moj uvodni video o EFT-u

Za još videa na temu tapkanja provjerite moj Youtube kanal

Zanima me vaše mišljenje

Napišite mi u komentarima da li koristite tapkanje i da li vam treba pomoć oko tapkanja.
S ljubavlju,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *