Neželjene situacije – kontrasti

Kontrasti su situacije i stanja koja su suprotna od onoga što želimo. Ponekad mogu biti vrlo neugodni. Međutim život bez kontrasta nije moguć. Kontrast nam je potreban da razlikujemo dobro od zla, da razlučimo što nam služi od onoga što nam ne služi.

Tamo gdje se nalazi naš savršeni partner, naše zdravlje, posao iz snova, finanicijsko obilje je vrtlog pozitivne energije. Tu se nalaze naši snovi, sve naše želje, savršen život koji priželjkujemo.

Da bi mogli sve to staviti u pozitivni vrtlog potreban nam je kontrast. U vrtlog ne bi mogli staviti svoju želju za predivnim partnerom da prije toga nismo imali iskustvo sa lošim partnerom (što je kontrast). U vrtlog ne bi mogli odaslati želju da imamo više novca, da nismo iskusili život s nedovoljno novca. Popis može ići u nedogled.

Kako znamo kada smo u vrtlogu pozitivne energije, a kada u kontrastu?

To znamo preko naših emocija. Emocije će nam reći da li smo na dobrom putu, na lošem putu ili uopće nismo na putu. Ako se osjećamo dobro, dolazit će nam stvari iz vrtloga i bit ćemo sretni. No nekad ćemo svjedočiti i kontrastu. On će nam govoriti kroz negativne emocije da nismo usklađeni sa svojim bićem.

Kontast se događa svima, kako ljudima koji puno rade na svom osobnom razvoju, tako i ljudima koji uopće ne rade na svom duhovnom rastu. Ako vam se dogodi kontrast, zapitajte se što je to u vama što je izazvalo ovu situaciju? Koji to dio vas nije u ravnoteži?

Ni riječi, ni stvari, ni događaji ne mogu biti po sebi dobri ili loši, pozitivni ili negativni, jer vrednovanje nastaje isključivo u onome koji promatra.

Skladniji život Tamara Perušić

I ja upravo svjedočim kontrastu na jednom životnom području. Tim područjem već duže vremena nisam bila potpuno zadovoljna, no nije bilo ni tako loše tako da se zapravo nikada ozbiljno nisam pozabavila rješavanjem istoga. Međutim dogodio se kontrast koji mi je rekao: “STOP – to nije tvoja svrha, niti život kakav želiš živjeti. Vrijeme je da se iskreno i potpuno pozabaviš tim područjem”.

Istina je da je kontrast neugodan i izbacuje vas iz vaše zone komfora, ali također da ga nema vi bi vječno živjeli životom koji ne volite, ne razmišljajući o drugim opcijama koje imate u životu.

Pitanja za bolje razumjevanje kontrasta

Da bi bolje razumjeli što nam kontrast želi reći, trebamo se pitati:

 1. koji je razlog tog kontrast?
 2. koja mu je svrha?
 3. što trebam naučiti iz njega?
 4. što trebam poduzeti da se vratim u stanje sreće?

Nakon prvotne negativne emocije koju sam osjetila, odmah sam počela primjenjivati Ho’oponopono tehniku za postizanje harmonije i mira. Potom sam iskreno zavirila u svoju dušu i odgovorila si na ova 4 pitanja. Pronašla sam odgovore i zahvalila na tom kontrastu koji me je podsjetio da ne živim svoju istinsku svrhu i natjerao me da se pozabavim sa dijelom sa kojim nisam zadovoljna, te se pokrenem u smjeru koji će mi život pretvoriti u vrtlog pozitivne energije.

S mirom u duši znam da je ovaj kontrast riješen i da ću vrlo brzo svjedočiti vrtlogu pozitivne energije.

Kako se vi nosite sa kontrastom?

Voljela bih znati da li koristite neke tehnike kada svjedočite kontrastu. Pišite mi u komentarima. Također ako imate nekih pitanja, bit će mi drago pomoći.

S ljubavlju, Tamara

 

Jedan komentar

 1. Wilhemina Byerly

  Its like you read my mind! You appear to know a
  lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is magnificent blog.
  A great read. I will definitely be back.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *