Tamara’s Soul Art

NOVO!

Art družionica

–> za opuštanje, introspekciju i poticanje kreativnosti

Trajanje Art družionice: 2 sata

Radimo u maloj grupi, online.

Družionica se sastoji od 3 dijela:

  • opuštanje uz vježbe disanja i/ili vođenu meditaciju
  • igramo se s fotografijama zahvaljujući kojima dobivamo nove perspektive
  • crtanje ili slikanje

Opuštanje – skidamo se s autopilota

Prva aktivnost nam je opuštanje i oslobađanje svake napetosti uz vođenu meditaciju skeniranja tijela i/ili vježbe disanja.

Živimo u dinamičnom svijetu u kojem žongliramo između mnogih obaveza. Uz stalne zahtjeve posla, obitelji i svakodnevnog života, lako je osjećati se preopterećeno i nepovezano sa svojim unutarnjim ja.

Tu nam može pomoći vođena meditacija koja je moćan alat za opuštanje, svjesnost i otključavanje kreativnosti.

Zahvaljujući vođenoj meditaciji naš um nalazi utočište i prostor u kojem može pobjeći od kaosa svakodnevnog života i pronaći unutarnji mir. Vođena meditacija pomaže osloboditi napetost, smanjiti stres i pospješuje opuštanje. Kako otpuštamo brige i stres, stvaramo prostor za kreativnost.

Kroz meditaciju učimo promatrati svoje misli, emocije i osjete sa znatiželjom i suosjećanjem. Skidamo se sa autopilota i dobivamo više jasnoće, fokusa i uvida.

Samorefleksija – nove perspektive

Druga aktivnost nam je rad sa fotografijama kako bi istražili vezu između fotografije i osobnih iskustva, vrijednosti i/ili želja.

Uz pomoć fotografija širimo našu perspektivu. Istražujemo naše unutarnje krajolike i otkrivamo ono što je na prvu skriveno od nas.

Kroz slike i pitanja koja potiču na razmišljanje, razmišljamo o svojim iskustvima, uvjerenjima i emocijama i dobivamo vrijedne uvide u vlastite misli i ponašanja.

Ovaj proces samorefleksije, osnažuje nas da donosimo svjesne odluke, oslobodimo se ograničavajućih obrazaca i bolje se uskladimo sa svojim autentičnim ja.

Ovaj proces, također nas poziva da razmišljamo izvan okvira, istražujemo neočekivane veze, potičemo našu maštu, inovativne ideje, znatiželju i istraživanje.

Crtamo ili slikamo

Treća aktivnost nam je crtanje ili slikanje uz moju demonstraciju i pomoć.

Kako nam crtanje ili slikanje može pomoći?

Crtanje i slikanje zahtjeva usredotočenost na zadatak koji je pred nama. Kako se svjesno koncentriramo, to nam pomaže smiriti um i biti u sadašnjem trenutku čime se potiče opuštanje i smanjuje stres.

Usmjeravanjem misli, osjećaja i iskustava na papir ili platno obrađujemo emocije na zdrav način i pronalazimo olakšanje od napetosti i tjeskobe.

Crtanje i slikanje potiče osjećaj harmonije i ravnoteže između uma i tijela. Ritmički pokreti crtanja ili slikanja potiču stanje opuštenosti u tijelu, dok kreativno izražavanje zapošljava um na pozitivan i ispunjavajući način.

Družionica uskoro

CRTAMO MANADALU

Svatko će napraviti svoju unikatnu mandalu.

Termin: 17-20h

Lokacija: uživo (uskoro više detalja)

Mandala je meditativna praksa – putovanje u dubine duše. Kako ulazimo u simetrične dizajne mandala i različite uzorke, ulazimo u stanje duboke opuštenosti i svjesnosti.

Crtanje mandale započinje iz središnje točke i kreće se prema vani crtanjem detaljnih oblika i uzoraka. Središte mandale smo mi – naše središte mudrosti gdje se nalazi naša istina, naši snovi i darovi. Iz tog središta krećemo se u unutarnje slojeve i potom u vanjske. Započinjemo jednostavnim oblicima, a onda si dopuštamo da nas crtanje ponese i ukrasimo je kako se nama sviđa. Ona ne mora biti savršena, važno je da se nama sviđa i da uživamo u njenom stvaranju.

Crtanjem mandale oslobađamo se napetosti, utišavamo um i njegujemo osjećaj unutarnjeg mira i spokoja.

Što je potrebno za družionicu?

Dozvoliti si 3 sata za opuštanje i kreativnost.

Cijena radionice je 33 €

Bit će moguće kupiti i start kit sa materijalom i priborom da možete kasnije isprobati kod kuće.

Hvala vam što podržavate moj rad.