Mandala – Korijenska čakra

Blog

Balansiranje čakri

Pojam čakra dolazi iz drevnih Veda i znači kotač, disk ili vrtlog. Čakre su energetska središta u našem tijelu, oni su vrtlozi energije i središta snage. Boje čakri povezane su s frekvencijom energije, koju čakra metabolizira pri određenoj brzini. Pravilno funkcioniranje čakri nam omogućava zdravo fizičko i emocionalno tijelo.

Čakre utječu na funkciju organa, krvotok, aktivnost hormona, ali i na emocije i misli. Transformiraju kozmičku životnu energiju koja neprekidno struji ljudskim tijelom. Kaže se da je čovjek zdrav ako su mu čakre usklađene i otvorene za protok energije; što više energije protječe kroz čakre, čovjek je zdraviji.

Kad su čakre otvorene i uravnotežene, energija može slobodno teći tijelom i umom. No, kad je bilo koji od ovih energetskih centara blokiran, to dovodi do stagnacije i raznih tjelesnih duhovnih poremećaja.

Kao pomoć u balansiranju čakri pomažu funkcionalne mandale. Svaka je programirana afirmacijama koje podržavaju i balansiraju pojedinu čakru.

Korijenska čakra

U korijenskoj se čakri preuzima i prerađuje energija iz zemlje i prirode. Smještena je u području trtične kosti, u zdjelici. Djeluje na nadbubrežnu žlijezdu, a preko nadbubrežne žlijezde na lučenje kortizola kao i lučenje adrenalina. Utječe na otpornost na stres i osjetljivost na alergije.

Crvena boja kojom se prikazuje korijenska čakra predstavlja jaku životnu energiju, snagu i strast.

Glavne teme: preživljavanje, uzemljenje, stabilnost, iskonsko povjerenje, materijalna sigurnost.

Pokazatelji poremećaja: strahovi, slabost, depresije, nedostatak samopouzdanja, crijevna oboljenja, zatvor, hemeroidi, išijas, bol u leđima, začepljenje žila, tegove s mjehurom i bubrezima, bolesti prostate, kostiju, slabokrvnost, oscilacije krvnog tlaka.

Afirmacije za korijensku čakru

Siguran/na sam.

Stabilan/a sam.

Prizemljena sam poput stabla.

Ja sam centriran/a.

Ja sam uzemljen/a.

Volim ono što jesam.

U miru sam s onim tko jesam.

Ostajem stabilan/na i prizemljen/a i pri izazovima.

Slobodan/na sam izraziti svoj pravi identitet.

O mandali za balans korijenske čakre

Funkcionalna ručno oslikana mandala u koju su programirane afirmacije koje podržavaju optimalan rad ove čakre
Mandala 15×15 cm
Okvir 25×25 cm
Cijena 50 €

Podijelite post