Mandala – Sakralna čakra

Blog

Balansiranje čakri

Pojam čakra dolazi iz drevnih Veda i znači kotač, disk ili vrtlog. Čakre su energetska središta u našem tijelu, oni su vrtlozi energije i središta snage. Boje čakri povezane su s frekvencijom energije, koju čakra metabolizira pri određenoj brzini. Pravilno funkcioniranje čakri nam omogućava zdravo fizičko i emocionalno tijelo.

Čakre utječu na funkciju organa, krvotok, aktivnost hormona, ali i na emocije i misli. Transformiraju kozmičku životnu energiju koja neprekidno struji ljudskim tijelom. Kaže se da je čovjek zdrav ako su mu čakre usklađene i otvorene za protok energije; što više energije protječe kroz čakre, čovjek je zdraviji.

Kad su čakre otvorene i uravnotežene, energija može slobodno teći tijelom i umom. No, kad je bilo koji od ovih energetskih centara blokiran, to dovodi do stagnacije i raznih tjelesnih duhovnih poremećaja.

Kao pomoć u balansiranju čakri pomažu funkcionalne mandale. Svaka je programirana afirmacijama koje podržavaju i balansiraju pojedinu čakru.

Sakralna čakra

Ovo je energetsko središte životne radosti i spolnosti. Nalazi se iznad spolnih organa. Djeluje na spolne žlijezde, raspoloženje i osjećaje.

Narančaste je boje koja povećava kreativnosti i volju za životom. Sakralna čakra se odnosi na osjećaje i vašu sposobnost da ih doživite.

Glavne teme: spolnost, razmnožavanje, kreativnost, samopouzdanje.

Pokazatelji poremećaja: gubitak snage, stvaralačke krize, spolna nemoć, depresivna stanja, sklonost ovisnostima, menstrualni poremećaji, bolesti prostate, tegobe s bubrezima ili mjehurom, infekcije mokraćnih puteva, krvne i limfne bolesti.

Afirmacije za sakralnu čakru

Ja zračim pozitivom.

Dopuštam negativnosti da ode od mene.

Kreativnost teče kroz mene.

Prihvaćam sve što mi život donese.

Ja sam protočan/na.

Ja sam prilagodljiv/a.

Ja sam kreativan/na.

Ja sam otvoren/a za promjene.

O mandali za balans sakralne čakre

Funkcionalna ručno oslikana mandala u koju su programirane afirmacije koje podržavaju optimalan rad ove čakre
Mandala 15×15 cm
Okvir 25×25 cm
Cijena 50 €

Podijelite post