Slikarska kolonija u domu sv.Ane

Blog

U organizaciji Hrvatskog likovnog društva organizirana je slikarska kolonija u domu za umirovljenike sv.Ane u Zagrebu. Okupilo nas se petnaestak iz društva. Zaposlenici doma su nas prekrasno dočekali i pripremili za nas stolove na kojima smo slikali. Ideja kolonije je bila oplemenjivanje i uljepšavanje prostora u domu našim slikama.

Dok smo slikali pristupali su nam stanari i zaposlenici doma. Zanimalo ih je što slikamo. Neki od umirovljenika su bili jako razgovorljivi pa su mi ispričali o svom životu, što vole i čemu se vesele, te o svojoj djeci i njihovim životima. Bilo je zanimljivo čuti njihove priče. Posebno su im se dojmile moje ptičice za koje su svi komentirali da su vesele. To me posebno raduje jer se nadam da će im pogled na moju sliku uvijek pobuditi tu emociju veselja.

Bio je to jedan predivno proveden dan kojeg ću dugo pamtiti.

Malo više detalja o samoj slici;

Naziv slike: Ptice na grani

Tehnika: Akril na platnu

Dimenzija: 50×40 cm

Opis slike: Na slici su prikazane dvije nježne plave ptice koje sjede na grani, okružene bogatom zelenom pozadinom koja odiše životom i svježinom. Ptica s desne strane ima svjetlije plavo perje, dok je ptica s lijeve strane tamnije plave boje, što stvara prekrasan kontrast i dinamiku. Grana na kojoj sjede ukrašena je listovima u raznim nijansama zelene i ružičastim laticama cvijeća, što dodatno naglašava prirodnu ljepotu prizora.

Simbolika: Plave ptice simboliziraju sreću, mir i harmoniju. Prikaz dvije ptice zajedno predstavlja prijateljstvo, zajedništvo i ljubav. Ova slika, sa svojim umirujućim bojama i skladnim kompozicijama, podsjeća nas na važnost zajedništva i podrške u životu.

Utjecaj na prostor: Boje na ovoj slici imaju umirujući učinak na raspoloženje. Zelena boja pozadine asocira na prirodu, rast i obnovu, dok plava boja ptica donosi osjećaj smirenosti i ravnoteže. Postavljanjem ove slike u zajedničke prostore doma, kao što su dnevni boravak ili hodnici, može stvoriti opuštajuću i ugodnu atmosferu za sve korisnike doma.

Za ove krasne fotografije sa slikarske kolonije zaslužna je Martina Mihaljević – hvala!

Podijelite post