Skupna izložba na temu Marina

Blog

U predivnom ambijentu galerije Hrvatskog likovnog društva, u srijedu 26.6.2024. svečano je otvorena skupna izložba na temu Marina. Ovaj umjetnički događaj okupio je umjetnike koji su kroz različite medije i stilove interpretirali ljepotu i dinamiku morskog prizora.

Izložba je prava vizualna poslastica za sve posjetitelje. Većina izložaka su slike s motivima brodova u marini. Neki umjetnici su naslikali mirne trenutke na moru, dok su pak drugi naslikali užurbanost i dinamiku morskog prizora. Svaka slika donijela je jedinstvenu perspektivu, od impresionističkih i apstraktnih prikaza scene, do realističnih detalja brodova i opreme. Moja ideja je bila interpretirati Marinu na malo drugačiji način. Odabrala sam naslikati kameni vez za brodove s pažljivom oslikanim užadima. Na slici sam dodala tek tri kvadratića koji su poveznica na moj već prepoznatljiv način slikanja Pixel Art. Pročitajte više o slici Vez za brodove.

Uz slikarska djela, izložba je bila obogaćena i keramikom na temu podvodnog svijeta. Keramičke skulpture i posude prikazivale su raznolikost morskog života, koralje, ribice i školjke.

Skupna izložba na temu “Marina” pokazala je kako morski motivi mogu biti neiscrpan izvor inspiracije za umjetnike različitih medija.

Izložba će ostati otvorena kroz cijelo ljeto pružajući svima priliku da dožive ovu jedinstvenu umjetničku avanturu.

Pogledajte i ostale slike koje sam do sada izlagala –> izložbe

Podijelite post